ekip

Mehmet Yalçınkaya

1974 yılında Bolu’da dünyaya geldi. Mesleğe küçük yaşlarda başlayan Yalçınkaya, 12 yaşında ilk şeflik eğitimini amcasından aldı. Türkiye’de üst düzey otel ve restoranlarda executive chef olarak çalıştı. Almanya ve Katar’da cruise gemisinde gastronomi ve mutfak koordinatörlüğü yaptı.

  • 2005 yılında Amerika’nın ünlü gurme dergisi “CULINARY” de Trend Chef olarak biyografisi ve spesiyalleri yayınlandı.
  • 2007 yılında Türkiye’de ilk olarak Banquet servislerinde minimalist ve butik bir çalışma olan kişiye özel servis konseptini geliştirdi.
  • 2008 yılında EUROTURK CHEFS CULINARY TEAM adlı takımı kurdu.
  • Fusion Mutfak akımını Türkiye’de ilk kez Mehmet Yalçınkaya uygulayanlardan biridir.
  • 2009 yılında özel bir istekle davet aldığı, Katar Başbakanlığı Konutlarında çalıştı ve Avrupa turuna çıktı.
  • 2010 yılında Türkiye Cumhuriyeti Turizm Bakanlığı bünyesinde gastronomi workshopları gerçekleştirdi. Berlin Film Festivali, Grune Woche I.T.B Turizm Fuarı gibi pek çok uluslararası organizasyonda yer aldı.
  • 2013 yılında Californiya Üniversitesi Öğretim Üyesi Pınar Tremblay tarafından Mehmet Yalçınkaya hakkında Inno Turkish Cusine adlı makale yayınlandı.
  • Halen MasterChef Türkiye’de jüri üyesi olarak yer almakta ve gazetede köşe yazarlığı yapmaktadır.

ödüller

Kariyeri boyunca ulusal ve uluslararası alanlarda bir çok ödüle layık görülmüştür. Ödüllerden bazıları:

  • “En İyi Şef Ödülü” (TÜRES tarafından düzenlenen Türkiye Lezzet Ödüllerinde 500 bin kişinin üzerinde halk oylaması sonucunda.)
  • “Gümüş Madalya” Dünya Aşçılar Olimpiyatları / Türkiye Aşçılar Federasyonu Turculina Takım Kaptanlığı
  • “Bronz Madalya” Dünya Aşçılar Olimpiyatları / Euroturk Chefs Culinary Team Takım Kaptanlığı, Erfurt – Almanya
  • “A kategorisi Dünya Üçüncülüğü” Dünya Aşçılar Olimpiyatları – Erfurt – Almanya
  • “Euroturk Chefs Team Merit Diploma” Takım Halinde – Erfurt – Almanya

Mithat Yalçınkaya

Mesleğe 1994 yılında Bodrum Petunya Otel’de başlamış, sonraki birkaç yıl farklı otellerde çalışmıştır.

2002 yılında Elite World Prestige Otel’de Executive Chef olarak görev almıştır. Elite World Hotels’in bütün diğer otellerinin de açılış kadrosunda bulunmuş ve son olarak Elite World Hotels Mutfaklar Koordinatörü olarak çalışmıştır. Ortağı olduğu MYK Restoran’ın açılışında yer almış ve halen işletmesini yürütmektedir.

Uluslararası yarışmalarda çeşitli dereceleri bulunmaktadır.

Modern Türk mutfağıyla ve kendisine ait mutfak yorumlarıyla ilgili çalışmalarını sürdürmektedir. Çalışmalarına Türkiye’deki ulusal televizyon kanalları da yer vermiştir. Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Wacs-Dünya Aşçılar Federasyonu üyesidir. Çeşitli üniversitelerde söyleşi ve MYK Gastro Arena’da workshop çalışmaları devam etmektedir.